Saturday, 30 April 2011

♥♥ Wedding Rosdiana + Huda..

30.04.2011 -Smlm gi 2 umh mbr kwen..Ana (mbr skolah rendah, drp UPSR x jmpe) & Huda (mbr skolah menengah, drp SPM x jmpe)..tibe2 dpt jmptn kwen diorg..erm, dh lm x jmpe masing2 ramai dh brubah..Slamat Pengantin Baru diucapkan buat mereka bdua..smga b'bhgia & b'kklan hingga ke akhir hayat..amin~

Kenangan yg x dpt dilupekan time tgh mkn kt umh pengantin (Ana), tibe2 ade bnde jatuh kt bwh mata..Kelip2kan mata rse mcm pelik smcm jerk..rupe2nyer contact lens t'jatuh..Aduh, patutla rse kabur2 je mata sebelah kiri nie..Last2, aritu sblh pki contact lens n sblh x pki..hehe..nsib baik org x perasan..Isy, mcm mne la cntct lens tu leh t'jatuh..slame nie klu pki x pernah pn t'jatuh/t'cicir..

Bersama eda..peace..!! smpt lg ktorg b'posing..hehe


Thursday, 28 April 2011

♥♥ Layan Konsert + Giler Gambo..

Mlm 22 April 2011, g layan bintang khazanah kt dewan mof..Diorg mbr ofis ramai2 dok pakat nk g tgk konsert..tmbh pula, ade artis jmptn ADIRA..erm, mne aci diorg g, aku x g..blk umh trus merisik tny ngn mbr umh nk g tgk konsert x..Diorg pn kata ON..yeay2, nk g tgk adira..huhu~

Bintang Khazanah 2011











W/pun x menang, dpt saguhati pn dh kire syukur
nyanyi 2 buah lagu Kau Ada Kamu & ilusi..


mmg giler gmbo


♥♥ Celebrate birthday ahli zon D'Alia Jan-Apr : 22.04.2011

Mgu lps kt ofis saya ada wat mljlis sambutan hari ulangthn kelahiran bg yg lahir pd bln Jan-Apr..Nk tau x celebrate kt mne?erm, kt tepi tasik bwh jmbtn presint 2, Putrajaya..Oraitt jgk tmptnyer first time g..rse mcm nk wat tmpt port utk date la nt..haha..bg pd ssiape yg nk date or lepak2 leh la lepak kt citu..

Celebrate kt tepi tasik bwh jmbtn presint 2, Putrajaya
Antara kwn2 yg dira'i..( putri, rekha, k.ros, wani, cik niza n k.asma)

Nie antara menu yg disaji..menu special -sate yg disponser oleh rekha..
thanks rekh..
Yg lainnyer buat poklak ramai2.hehe..nyum2

 Nie antara slh 1 aktiviti ktorg  iaitu main tukar2 hadiah..
(tiup belon & letupkan belon..dlm belon tue ade name2 yg t'pilih..
Nasib2 la ngn sape kte dpt)


Bersama smua ahli zon D'Alia sdg melaram ngn t'shirt 5S BPP..Yg ahli llki dah cabut blk ofis sbb x thn tgk ktorg asyik dok b'posing giler gambo..Nak nak girlz yg tgh dok m'cgkung pki suar warna krim di bhgn hdpn tue..haha~



Monday, 18 April 2011

♥♥ Bowling bersama Zon D'Alia

Lamanyer x main bowling..
Teringat first time main bowling ngn Zon D'Alia sehingga aku b'gelar "Juara"..haha..

Lokasi : The Mines
Jam : 8.00 pm
Ahli Kumpulan : Kak Jah, aku, Onie, n Jue kot
(x igt da nme mbr nie)

Kumpulan ku x cukup sorg ahli..
ikutkan lwn stiap ahli kump kne ade 5 org..
Tp xpela, perjuangan harus diteruskan demi memperjuangkan kemenangan..Cewahh..
Nie antara pic yg sempat kami rakam utk kenangan abadi :-

Sambil disaksikan en.faizal selaku penyampai hadiah..

Bersama kak Jah, wanie, en.nazri, en.faizal, en.romie, cik mimie..

bersama team FDC, Kes Kematian & Cagamas

Nak tau tak Juara Ape..??

video

hehe..malu nyerrr.. ;p

Note: FDC tak lama lg akan dirombak semula..
Cagamas pula dh xde lg da..
Mesti rindu saat2 ginie..Zon D'Alia mmg BEST..!!

Thursday, 7 April 2011

♥♥ Hari Bengang...!!

PAGI yang agak suspen..aku dikejutkan dengan suara lelaki yang aku rse mcm pernah dengar jerk..Itu suara adeQku.."Weii, bangun arr..ko tak gi kje ke ari nie.."Aikss, pelikk.. @#$%^&* .. Nape la pagi2 buta dh kejut aku nie..awal lg..(sambung tdo blk).."Weii, dah pukul 7.10am la..ko tak kje ker.." Haa, alamak..habis la aku dah lewat nie nak gi kje..Punyer la kelam kabutnya aku pagi tadi nak ke tempat kerja..Enjin kereta belum panas lagi aku dah pecut..huhu..takut lambat..Nasib baik sempat, ngam2 jerk pukul 8.00am..Tu pun bernasib baik sebab punch card kt ofis tu lambat ckt drp jam sebenar..


PETANG : Jam dah menunjukkan pukul 4.55pm..Cptla b'bunyi..Tepat pukul 5.00pm, aku terus gi punch card..Tak sabarnya nak blk..Sampai di rumah, ketuk2 pintu sorg pun tak jwb..Kunci rumah xde..Call adeQ kt workshop gi betulkan motor, msg mbr rumah die gi pasar plk..Aduhaii, tunggu punyer tunggu dkt 1 jam jgkla aku t'paksa dok kt luar..erm, sabar jelaa..(moral of the story kt cnie aku kena la cpt2 wat kunci pendua).Klu tak, takut silap ari bln kena tdo kt luar plk nt..huhu


MALAM : Kena jadi driver yg setia..Bawa adeQku gi Bank+Mydin..Shopping..!! Balik nasib baik sempat tgk cite Mantera Anjasmoro..Layanzzz..

Wednesday, 6 April 2011

Baru la syokkk....~


Mcm nie la baru syokk nak mengarang dgn laptop ku yg telah berwajah baru (format vista kpd window7..) Ari nie laju plak broadband aku nie..br je niat nak terminate broadband nie..hehe..erm, skrg leh la nak merepek, merapu, meraban dalam blog ku ini..Klu tak, sahabatku "Cik Sal" asyik dok tanya jerk bile nk update blog bile nk update blog..aiyoo, pening kepala dibuatnyerr budak tue..huhu..(jgn mare ehh bg yg terase..)

Hari nie, aku mula bekerja setelah sembuh drp demam..dapat MC 2 hari..huhu..Doktor kata "Maybe awk stress kot"..betul ker aku dalam keadaan stress..padahal, baru je aritu 30-31hb Mac aritu aku gi Kursus Pengurusan Stress..aiks, tak kan stress lagi kot..huhu..erm, Apa itu Stress?? Nak cite ckt la about stress nie..

STRESS atau Tekanan adalah tindakbalas fizikal, mental dan emosi seseorang terhadap sebarang perubahan atau tuntutan

Adakah anda stress..??



Bagaimana saya tahu, saya mengalami stress..??

Fizikal :-
• Gementar
• Berpeluh
• Rasa Seram sejuk
• Sakit kepala atau rasa mual/nak muntah
• Nafas berdegup laju
• Kerap buang air kecil
• Kurang selera makan
• Mudah dapat serangan penyakit spt demam, selsema
• Sakit-sakit badan
• Cepat letih

Psikologikal :-
• Kebimbangan
• Keliru dan kurang daya tumpuan
• Sukar kawalan diri
• Perubahan emosi (murung, geram, rasa nak marah je)
• Susah nak tidur

Gangguan Fikiran:-
• Sukar membuat keputusan
• Kurang minat terhadap aktiviti harian
• Sering berfikiran negatif 
• Kurang memberi tumpuan
• Hilang keyakinan diri
• Sensitif/mudah t'singgung
• Mudah lupa
Faktor yg menyumbang kpd stress adalah :
  1. Tekanan di tempat kerja (bebanan kerja, desakan pihak atasan, konflik sesama staf/pegawai, gangguan seksual, dll)
  2. Tekanan atas diri sendiri dan keluarga (masalah kewangan, hubungan dgn keluarga, penyakit yg dialami, kematian, penceraian, dll)
*Note:
  Aku rse majoriti tanda2 tue dh ade kt aku skrg nie la..
  aduh, yeke?Cmne nk atasi nyerr..??



Saturday, 2 April 2011

♥♥ Mengimbas Kenangan..

BOSAN..!! BOSAN..!! BOSAN..!!

Mlm yg sunyi..Jeng3..!!
Tetibe tringat lak zmn dulu2 time mula2 kt cnie..
"Tahniah, sukacita dimaklumkan permohonan anda telah berjaya"..

Wahh, seronoknye tidak terhingga..xdpt nk ku byg kan..dalam seronok berbaur kekeliruan..Aku dh selesa dgn pekerjaan ku sekarang..x sggup nk tinggalkan kwn2 n fmly ku..fikir punya fikir, akhirnya aku membuat keputusan utk menerimanya..peluang hanya dtg sekali..kalau bkn kontrak, x rela aku nk tglkan ofis, kgkwn n fmly ku tersayang..

14.07.2009 -Aku mula lapor diri utk bertugas di tmpt baruku ini iaitu di Putrajaya..Punyer la sedih nk b'jauhan dgn fmly ku..Mak mcm berat je utk melepaskan ku..tp demi masa dpn n kerjaya ku, nk x nk dia terpaksa la redha..

Di sini aku mula mengenal erti kehidupan sebenar..Aku mula belajar hidup berdikari n menjadi seorg yg lebih matang..Terlalu byk dugaan melanda di sepanjang aku berada di sini..Semua tu ade hikmahnya..tp yg bestnyer aku dpt ramai kwn kt cnie..dh mcm2 org da aku kwn..ade org kg ku Melaka, N9, Kelantan, Terengganu, Perak, dll termasuk Sabah Sarawak..And, mcm2 pe'il (perangai) da aku knl..
Antara hikmahnya :-
  • Daripada aku x pandai msk, terus jadi pandai..(erm, bolehla jgk msk utk lps diri sendiri..klu blk kg msk pernah kne puji ngn abg.."mmh, pandai adik abg msk"..ayat xleh blaa..haha..)
  • Dah mahir ckt jln2 kt area cnie..(Sesat pun dh slalu..)
  • Berani utk drive..(dulu takut2 lg..klu nmpk jln bsr je dh gelabah..)
  • Hubungan kekeluargaan semakin erat..(Dah jadi perhatian dlm keluarga..fmly smkin syg..tu yg syokkk..hehe..)
  • Jadi seorg yg rajin ckt..haha..(dlm urusan kerja rumah..)
  • MERDEKA..!! (hehe..bebas cktla hidup nie..klu dulu asyik kena control je..)
  • Menguatkan thp kesabaran ku..(yela, klu dlu asyik dok b'pindah randah jer..bengang asyik nk kena angkut brg..dh mcm kaum nomad da aku nie dlu..)
Nie la destinasi demi destinasi aku berhijrah..

LOKASI 1 : RUMAH TRANSIT
 Ini la Lokasi Penginapan Pertamaku..RM5 utk satu mlm..

Dok tingkat 15..sekejap je duduk 2 minggu

LOKASI KE-2 : BILIK PENGINAPAN MOF

LOKASI KE-3 : TAMAN DESA PINGGIRAN PUTRA

LOKASI KE-4 : PANGSAPURI PUTRA DAMAI

LOKASI KE-5 : PRESINT 18

:
:
:
:
;

LOKASI KE-6 : "X sempat nk snap..nt la upload kemudian..huhu"

haha..kan betul dh mcm kaum nomad hidup berpindah randah.. dh penat da asyik dok pindah, angkat brg..mintak2la setakat cukup sampai di sini je aku berhijrah..Lps nie klu nk b'hijrah kena tgu transfer or ikut suami..(haha..tu pn klu aku dh kawen nt..)

Rindu nyerr saat2 gini..duk serumah ngn teman2 sekepala ngn kte..klu bosan, ade je program ktorg nk buat..sukaduka kami bersama..sehati sejiwa dok huha huhaa ngn kgkwn..g kje sme2, jogging sme2, msk sme2, mkn sme2, tdo sme2..smua nyer bersama..tp, skrg tgl la keseorgan..kwn2 masing2 sibuk nk kwen, ade yg dah kawen n ade yg dh g oversea smbg study..argghh, BOSAN..!! BOSAN..!! BOSAN..!! Hidup mesti diteruskan..huhu~